Consulatul General

Programul de lucru cu publicul

 

Informaţii importante:

Consulatul General al României la Marsilia este deschis publicului dupa urmatorul program:

Luni:              09.00-14.00 / Se lucreaza documente de calatorie (pasapoarte si titluri de calatorie); 

Marti:               09.00-14.00 /  Se lucreaza acte notariale; 

Miercuri:          09.00-14.00 /  Se lucreaza acte notariale;

Joi:                 09.00-14.00 / Se lucreaza documente de calatorie (pasapoarte si titluri de calatorie);

Vineri:         09.00-14.00 / Se lucreaza cu autoritatile franceze (Prefecturi, Primarii, Consilii Generale, OFI, Politie, Jandarmerie, Penitenciare, se organizeaza vizite in teritoriu, depuneri de juramant etc.)

Dupa-amiezele nu se lucreaza cu publicul, întrucât se redacteaza acte solicitate de cetateni si corespondenta cu autoritatile române si franceze, precum si cu persoanele fizice.

Telefoanele informatii consulare sunt : 04.91.22.17.34:  si 04.91.22.17.41;

Faxul:04.91.22.17.87;

Mail-ul: crmars@fr.oleane.com;

IN SITUATII DE URGENTA SUNATI, 24 din 24 de ore, LA NUMARUL SPECIAL PUS LA DISPOZITIE: 06.10.02.71.64.

La acest număr NU se furnizează informaţii consulare
Strict pentru cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă. 

În categoria situaţiilor speciale se încadrează accidentele cu victime, disparitiile de persoane, decesele, calamităţile şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar.

Pentru informaţii consulare standard privind documentele necesare în vederea prestării serviciilor consulare, puteţi consulta şi site-ul www.paris.mae.ro al Ambasadei României la Paris, rubrica Informaţii consulare.


Recomandări :

Întrucât zona de competenţă a consulatului nostru este foarte întinsă şi necesită deplasarea solicitanţilor pe distanţe foarte mari, vă recomandăm să ne apelaţi înainte de a efectua deplasarea pentru a verifica dacă toate condiţiile sunt îndeplinite pentru serviciul consular dorit.

Având în vedere capacitatea redusă de primire a spaţiului consular, va rugam sa evitaţi, pe cât posibil, să intraţi în sala de aşteptare cu copii  mici, cu rude şi prieteni. În mod normal, solicitantul serviciului consular sau reprezentantul sau legal, se prezintă singur la ghişeul consular.

De Ziua Nationala, Consulatul Genaral al României nu are program cu publicul

27.11.2014

În ziua de luni, 1 Decembrie, Ziua Națională a României, Consulatul General al României nu are program cu publicul. …

Sarbatorirea Zilei Nationale

25.11.2014

Consulatul onorific al României din Monaco, condus de domnul consul Constantin Turchina, apreciat medic cardiolog în Principatul monegasc, va organiza, în colaborare…

Bogdan AURESCU, învestit în functia de Ministru al Afacerilor Externe

24.11.2014

Noul Ministru de Externe, Bogdan AURESCU, a depus, luni 24 noiembrie a.c., juramântul de învestitura în functie, în cadrul unei ceremonii desfasurate la Palatul…

MAE pune la dispoziție Declaraţia pe propria răspundere, cetățenilor români care voteaza în străinătate la turul doi de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României

06.11.2014

Conform deciziei BEC nr. 125D din data de 4 noiembrie, emisă ca urmare a întrevederii și pe baza propunerilor ministrului afacerilor externe, MAE pune la…