Consulatul General

Programul de lucru cu publicul

 

Consulatul General al României la Marsilia este deschis publicului, de luni  pana  joi, de la ora  09.00  la  ora 14.00.

In zilele de vineri , se lucrează cu cetățenii români aflați în situații de urgentă însoțiți de instituțiile franceze (Poliție, PAF, Prefecturi, Penitenciare, Asociații).

 

Telefon informații consulare:  04.91.22.17.41

Fax:  04.91.22.17.87;

 

Mail: contact@informatiiconsulare.ro

 

ÎN SITUAȚII DE URGENȚĂ SUNAȚI, 24 din 24 de ore, LA NUMĂRUL SPECIAL PUS LA DISPOZIȚIE:  06.10.02.71.64.

La acest număr NU se furnizează informaţii consulare! 
Strict pentru cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă. 

În categoria situaţiilor speciale se încadrează accidentele cu victime, disparitiile de persoane, decesele, calamităţile şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar.

Pentru informaţii consulare standard privind documentele necesare în vederea prestării serviciilor consulare, puteţi consulta şi site-ul www.paris.mae.ro al Ambasadei României la Paris, rubrica Informaţii consulare.


Recomandări :

Întrucât zona de competenţă a consulatului nostru este foarte întinsă şi necesită deplasarea solicitanţilor pe distanţe foarte mari, vă recomandăm să ne apelaţi înainte de a efectua deplasarea pentru a verifica dacă toate condiţiile sunt îndeplinite pentru serviciul consular dorit.

Având în vedere capacitatea redusă de primire a spaţiului consular, va rugam sa evitaţi, pe cât posibil, să intraţi în sala de aşteptare cu rude şi prieteni (care nu solicită servicii consulare).

În mod normal, solicitantul serviciului consular sau reprezentantul sau legal, se prezintă singur la ghişeul consular.

Parohia Ortodoxă Română « Sfinții Trei Ierarhi și Sfântul Ioan Casian » din Marsilia, organizează Pelerinjul la Moaștele Sfântului Ioan Casian.

17.03.2015

Devenit deja o tradiție de înaltă spiritualitate, în perioada 1 – 3 mai 2015, sub înaltul patronaj al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și…

Consulatul General al României la Marsilia, participă la CONSUL’ART 2015.

16.03.2015

Aflată la a 3-a ediție, Expozitia internationala a consulatelor acreditate la Marsilia, CONSUL’ART-2015, propune o nouă întâlnire între publicul larg, consumator …

Sarbatorirea Zilei Nationale

25.11.2014

Consulatul onorific al României din Monaco, condus de domnul consul Constantin Turchina, apreciat medic cardiolog în Principatul monegasc, a organizat, în colaborare…

Bogdan AURESCU, învestit în functia de Ministru al Afacerilor Externe

24.11.2014

Noul Ministru de Externe, Bogdan AURESCU, a depus, luni 24 noiembrie a.c., juramântul de învestitura în functie, în cadrul unei ceremonii desfasurate la Palatul…