Consulatul General

Programul de lucru cu publicul

 

Consulatul General al României la Marsilia este deschis publicului, de luni  pana  joi, de la ora  09.00  la  ora 14.00, după următorul program:

In zilele de luni și joi se primesc doar cereri pentru eliberare și procesare documente de călătorie (Pașapoarte și Titluri de Călătorie) - Ultima cerere se primește la ora 13.00 !!!

In zilele de marți și miercuri se primesc doar cereri pentru obținerea de acte de stare civilă (înscrieri certificate de naștere și căsătorie franceze, obținere din tară de acte de stare civilă și caziere judiciare), autentificări de acte notariale (procuri și declarații), legalizări copii;

Dacă cererile se depun până la ora 12.00, lucrările se eliberează în intervalul orar 12.00-14.00, iar dacă cererile se dupun după ora 12.00, lucrările se eliberează a doua zi !!!

In zilele de vineri se lucrează doar cu cetățenii români aflați în situații de urgentă însoțiți de instituțiile franceze (Poliție, PAF, Prefecturi, Penitenciare, Asociații) și se efectuează (la solicitarea cetățenilor români aflați în situați speciale) vizite la spitale și penitenciare.

 

Telefon informații consulare:  04.91.22.17.41

Fax:  04.91.22.17.87;

 

Mail: contact@informatiiconsulare.ro

 

ÎN SITUAȚII DE URGENȚĂ SUNAȚI, 24 din 24 de ore, LA NUMĂRUL SPECIAL PUS LA DISPOZIȚIE:  06.10.02.71.64.

La acest număr NU se furnizează informaţii consulare! 
Strict pentru cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă. 

În categoria situaţiilor speciale se încadrează accidentele cu victime, disparitiile de persoane, decesele, calamităţile şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar.

Pentru informaţii consulare standard privind documentele necesare în vederea prestării serviciilor consulare, puteţi consulta şi site-ul www.paris.mae.ro al Ambasadei României la Paris, rubrica Informaţii consulare.


Recomandări :

Întrucât zona de competenţă a consulatului nostru este foarte întinsă şi necesită deplasarea solicitanţilor pe distanţe foarte mari, vă recomandăm să ne apelaţi înainte de a efectua deplasarea pentru a verifica dacă toate condiţiile sunt îndeplinite pentru serviciul consular dorit.

Având în vedere capacitatea redusă de primire a spaţiului consular, va rugam sa evitaţi, pe cât posibil, să intraţi în sala de aşteptare cu rude şi prieteni (care nu solicită servicii consulare).

În mod normal, solicitantul serviciului consular sau reprezentantul sau legal, se prezintă singur la ghişeul consular.

Alegeri parlamentare 2016 - Înscrierea în Registrul electoral pentru votul în străinatate

01.04.2016

Alegeri parlamentare 2016 – A început înscrierea în Registrul electoral pentru votul în străinătate Începând de astăzi, 1 aprilie, cetățenii…

Alegeri parlamentare 2016

28.03.2016

În scopul informării asupra organizării şi desfăşurării în străinătate a alegerilor parlamentare de la sfârşitul acestui an, pe pagina de internet a MAE a…

Parohia Ortodoxă Română « Sfinții Trei Ierarhi și Sfântul Ioan Casian » din Marsilia, organizează Pelerinjul la Moaștele Sfântului Ioan Casian.

17.03.2015

Devenit deja o tradiție de înaltă spiritualitate, în perioada 1 – 3 mai 2015, sub înaltul patronaj al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și…

Consulatul General al României la Marsilia, participă la CONSUL’ART 2015.

16.03.2015

Aflată la a 3-a ediție, Expozitia internationala a consulatelor acreditate la Marsilia, CONSUL’ART-2015, propune o nouă întâlnire între publicul larg, consumator …