Consulatul General

Programul de lucru cu publicul

 

 

 

Consulatul General al României la Marsilia este deschis publicului, de luni  pana  joi, de la ora  09.00  la  ora 14.00, după următorul program:

In zilele de luni și joi se primesc doar cereri pentru eliberare și procesare documente de călătorie (Pașapoarte și Titluri de Călătorie) - Ultima cerere se primește la ora 13.00 !!!

In zilele de marți și miercuri se primesc doar cereri pentru obținerea de acte de stare civilă (înscrieri certificate de naștere și căsătorie franceze, obținere din tară de acte de stare civilă și caziere judiciare), autentificări de acte notariale (procuri și declarații), legalizări copii. Ultima cerere se poate depune la ora 13.00 !!!

Documentele autentificate se eliberează în intervalul orar 13.00-14.00.

In zilele de vineri se lucrează doar cu cetățenii români aflați în situații de urgentă însoțiți de instituțiile franceze (Poliție, PAF, Prefecturi, Penitenciare, Asociații) și se efectuează (la solicitarea cetățenilor români aflați în situați speciale) deplasări la spitale, penitenciare și instituții franceze.

 

Telefon informații consulare:  04.91.22.17.41

Fax:  04.91.22.17.87;

 

Mail: contact@informatiiconsulare.ro

 

ÎN SITUAȚII DE URGENȚĂ SUNAȚI, 24 din 24 de ore, LA NUMĂRUL SPECIAL PUS LA DISPOZIȚIE:  06.10.02.71.64.

  • La acest număr NU se furnizează informaţii consulare! 
  • Strict pentru cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă. 
  • În categoria situaţiilor speciale se încadrează accidentele cu victime, disparitiile de persoane, decesele, calamităţile şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar.
  • Pentru informaţii consulare standard privind documentele necesare în vederea prestării serviciilor consulare, puteţi consulta şi site-ul www.paris.mae.ro al Ambasadei României la Paris, rubrica Informaţii consulare.


Recomandări :

Întrucât zona de competenţă a consulatului nostru este foarte întinsă şi necesită deplasarea solicitanţilor pe distanţe foarte mari, vă recomandăm să ne apelaţi înainte de a efectua deplasarea pentru a verifica dacă toate condiţiile sunt îndeplinite pentru serviciul consular dorit.

Având în vedere capacitatea redusă de primire a spaţiului consular, va rugam sa evitaţi, pe cât posibil, să intraţi în sala de aşteptare cu rude şi prieteni (care nu solicită servicii consulare).

În mod normal, solicitantul serviciului consular sau reprezentantul sau legal, se prezintă singur la ghişeul consular.

 

Consulatul General al României la Marsilia este închis în zilele de sărbători legale în România, după cum urmează: 

- Anul Nou - 1 şi 2 ianuarie

- Ziua Muncii - 1 mai

- Paştele ortodox-  1 si 2 mai

- Rusalii -  19-20  iunie 

- Adormirea Maicii Domnului - 15 august

- Sfântul Andrei - 30 noiembrie

- Ziua Naţională a României - 1 decembrie

- Crăciun - 25 şi 26 decembrie

A N U N Ț I M P O R T A N T

18.01.2017

Consulatul General al României la Marsilia informează că, prin Hotărâre de Guvern, luni, 23 ianuarie și marți, 24 ianuarie 2017 - când se sărbătorește…

Ministerul Afacerilor Externe salută marcarea Zilei Culturii Naţionale

16.01.2017

Ministerul Afacerilor Externe salută marcarea Zilei Culturii Naţionale, la 15 ianuarie, odată cu aniversarea naşterii poetului naţional Mihai Eminescu, dată care…

MAE pune la dispoziţia celor interesaţi "Ghidul de călătorie pentru Sărbătorile de iarnă"

21.12.2016

MAE pune la dispoziţia celor interesaţi "Ghidul de călătorie pentru Sărbătorile de iarnă" Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români care se…